Fehérborok

  • BÜKKI Chardonnay, száraz

  Ezt a fajtát sokfelé ismerik és termesztik a világban – nem véletlenül. Hálás, jól kezelhető és igazán kitűnő minőséget ad nagyon eltérő termőhelyeken is. Kedveli a hűvösebb vidékeket is, hiszen a legtöbb igazán szép pezsgő ilyen helyeken készül. Borunk halvány színű, kissé zárkózott illatú. Érdemes egy kicsit megforgatni a pohárban, mielőtt megszagolnánk. Kis almás-fahéjas karakter érezhető az illatában, ízében is hasonló jegyeket mutat. Jó savak, kifogástalan egyensúly jellemzi.  
  • BÜKKI Fehér Cuvée, félédes

  A bor összetétele: Ottonel muskotály és Irsai Olivér házasítás. Visszafogott, tartózkodó de egyértelműen az Irsaira jellemző szőlős illatok, kis citrusosság jellemzi. Savakban kifejezetten szolid, leheletnyi maradékcukor teszi még kedvesebbé. Teste közepesnél teltebb, jó arányokkal. Lecsengésében buján fűszeres, izgalmas és kerek.  
  • MEZEI Irsai Olivér, száraz

  Intenzív muskotályos illat, intenzív szőlővirág tör elő a pohárból. Íze gazdag: hosszan tartó citrusosság és a frissen szedett szőlő zamata jelenik meg benne. Kedves, fiatalos és fiatalító bor.